Τα Νέα του BIOHELLAS
Τα νέα του ΒιοΕλλάς Βιολογικά νέα
Τα Νέα του BIOHELLAS
28/3/2006

Tο ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 27/03/2006
«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ»

Άλλη μια διεθνής αναγνώριση έρχεται να αναβαθμίσει την αξιοπιστία του συστήματος ελέγχου και πιστοποίησης του ΒΙΟ Ελλάς και κατ’ επέκταση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων. Με την απόφαση 18-06/13-3-2006 του C.A.A.Q. (Conseil des Appellations Agroalimentaires du Québec) το ΒΙΟ Ελλάς αναγνωρίζεται ως επίσημος φορέας πιστοποίησης προϊόντων βιολογικής γεωργίας για την αγορά του Καναδά.
Το ΒΙΟ Ελλάς με αυτό τον τρόπο δίνει διέξοδο στους 10000 ελεγχόμενους πελάτες του, παραγωγούς και μεταποιητές σε ακόμη μια δυναμική αγορά για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα. Ήδη, προϊόντα που ελέγχονται και πιστοποιούνται από το ΒΙΟ Ελλάς διακινούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελβετία, την Ιαπωνία, την Κορέα, σε χώρες της Μέσης Ανατολής καθώς και στις Η.Π.Α. όπου η πιστοποίηση των ελληνικών βιολογικών προϊόντων γίνεται σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Γερμανικό Οργανισμό Πιστοποίησης Naturland.
Η αναγνώριση του ΒΙΟ Ελλάς από τις Καναδικές αρχές έρχεται να κλείσει το τελευταίο κενό που υπήρχε έως σήμερα στις πιο ενδιαφέρουσες παγκόσμιες αγορές για τα βιολογικά προϊόντα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site του C.A.A.Q.:
http://www.caaq.org/en/organic-designation/authorized-certifying-bodies.asp

ή το site του ΒΙΟ Ελλάς:
http://www.bio-hellas.gr

Επιστροφή

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟ ΕΛΛΑΣ»

Written By: SuperUser Account Number of Views: 2293